16 maj 2012
19:00

Lohärads IF Blå

Referat: Knivsta IK P13 - Lohärads IF Blå

Seriepremiär för Blå borta mot Knivsta och det fanns en pirrande känsla i magen före match då det nästan var ett helt lag utan röd spelare tack vare att vi har en sån bredd och flera nya spelare. Jag älskar deras trevliga anläggning och jag har nog varit där 100 ggr med A-lag, P88,P93, P95 m.m. Grabbarna kändes lite okoncentrerade före match och vi börjar katastrofalt och jag håller med Kjelle att det var nog topp 3 genom tiderna i värsta flopp start. Knivsta gör 2 st mål på 1 och en halv chans.
Sen har Knivsta oturen att få målisen skadad när Berga gör skäl för namnet och går hela vägen in i kaklet i en duell. Vi tar över matchen mer och mer, vi får en frispark i farligt läge som Samme dock skjuter åt helskotta. G-H springer sig fri gång på gång i underbara löpningar men avsluten är på Kalle Anka nivå! Eftersom det känns att G-H är en Ferrari som är strypt till en Epa traktor så tar jag ut honom för en hårtork a´la Sir Alex! Efter den åthutningen så kommer han in och PANG så satt avslutet stenhårt nere i stolproten + en stenhård i stolpen. Hoppas GH som är en oslipad DIAMANT tar kritiken på rätt sätt och lägger i växel 3 och 4 för då snackar vi högre nivåer!
1-2 är halvtids resultatet och vi pratar som vanligt om tålamod och att tro på vår spel idé som idag kanske inte är helt förankrad men det finns ändå en trygg grund.
Vi skiftar hejvilt mellan innerbackar och defensiva för att orka skapa ett tryck framåt.
Enrique, Samme, Hannes och Berga är lagets ryggrad och hjärta!
2-2 är så coolt: Berga smörpassar Samme som trycker in bollen från 30 meter och han är så van så han jublar knappt= en dag på jobbet för Samme!
Knivsta har sen oturen att få målisen utvisad och då tycker vi synd om dom och vi väntar 5 minuter med att tala om att de fortfarande spelar med 11-man trots utvisning. Kanske skulle vi struntat i det för det blir mycket mindre spännande då vi dominerar totalt i andra halvlek. Samme slår sen en passning till polaren Diamant Ferrarin GH som gör 2-3. Gustav Linus som gör en underbar andra halvlek fixar en straff som Matchens lirare Adam Berga Bergströmer sätter i mål!
Starkt att vända matchen efter den katastrofala början och förutom Berga som var bäst så går näst bäst priset till Hannes!!! Extra beröm också till Alex Wester som offensivt gör en bra insats det defensiva ska vi jobba på!
Inte för att vara elak men vi önskar Knivsta ett rejält lycka till i deras DM match mot vårat röda lag på lördag. Forza Liiiiiiiiiiiiiiiiif!